Nicklas.

Kategori: Allmänt

Majoriteten av min vakna tid sedan tisdags morse har gått åt att tänka på honom. Två nätter sedan dess har jag drömt om det värsta tänkbara. Hur blev det såhär?
Sen 2009 har jag följt med honom på YouTube, hans blogg, facebook etc. Han spred sån glädje och gav mig inspiration till både det ena och det andra. 
Idol fångade mitt intresse. Hans röst var jättefin, men jag fastnade mest för göteborskan och hans personlighet. Han var väldigt musikalisk.
Kvällen han åkte ur idol tittade jag, min mamma och min vän. När jag förstod att han skulle bli utröstad gick jag ut genom ytterdörren och grät. Grät, över det. Inte så likt mig. Jag tyckte bara han var värd allt han kunde få. 
 
Han tatuerade in taueringen jag hoppades på när han hade omröstning. Han fick en blommig bil, gjorde videos om hur det såg ut när han vaknade, skrattade med sin pappa. Jag och Alicia tittade på "live-web" där han spelade och sjöng och pratade. 
Jag var så "besatt" och gjorde till och med Mii-gubbar av honom och sparade på min mobil. Jag valde till en gitarr som acessoar.
Han var den coolaste jag visste. Han hade allt. Jag kan till och med erkänna att jag drack mängder av läsk om dagarna och låtsades att det var öl, och att jag var med honom. Han, liksom många andra musiker räddade mig under högstadiet. Det jävla högstadiet som jag hatade. 
Så spelade han på Ullevi på Gothias invigning. Jag blev glad. Önskade att jag kunde få säga det till honom. 
 
Han fick mig att tycka om Radiohead. Den första låten jag hörde med dem var Paranoid Android. Jag lyssnade på den om och om igen, funderade på vad det var han tyckte var så bra med den. Sen slog det mig bara hur fantastiskt bra den är. Han var en så stor inspirationskälla för mig, helt enkelt. Killen från Onsala. 
 
Så plingar det till i mobilen. Jag tittar av ren reflex, ser Aftonbladets logga. Läser automatiskt och ser ordet "idol". Lägger bort mobilen, går in i köket, tar ett glas vatten, andas. Ber att han ska vara hemma igen. Föreställer mig att det står "Idol-deltagaren Nicklas Hocker funnen." Går in i vardagsrummet igen. Säkert! sjunger på TVn som står påslagen. Jag lägger en filt runt mig och tittar ut genom fönstret. Tänker att just nu är det det där stadiet då man inte vet. Då det avgörs. Tar upp mobilen och läser.
 
Vila i frid, kära Nicklas. 
 
 

Höst

Kategori: Allmänt



 
Nu är det verkligen höst, och jag älskar det. Det betyder mängder av te, elda i kaminen, långa promenader, endast bära koftor och baka äppelpaj.
Jag har försökt ta in hösten utöver allt pluggande genom att ha tagit mig ut på en och annan löprunda. Min kondition är inte superbra efter sommaren, så jag försöker jobba upp den. 

Efter allt pluggande och föreläsningar hit och dit har jag nu gjort chaite och var ironiskt nog nyss och köpte Amelias höst-nummer. Tänkte läsa och varva ner bara. Men innan det ska jag nog klicka hem en kofta från h&m! Är klyschig nu. 

19 sep

Kategori: Allmänt

Hej! 
Försöker få den här bloggen "till något", men jag har jättejättemycket skolarbete, och det jag gör efter skolan är i stort sett att komma hem och sitta vid köksbordet och plugga. 
Men nu har jag betat av en del, så ska försöka komma ihåg att jag finns här också och försöka få igång detta på något vis och försöka stanna där! 

10 sep

Kategori: Allmänt

Fredagkväll avslutades med chips och film i en säng.
Lördag 10-16 jobbade jag. Robert mötte mig och vi cyklade hem. Vi köpte pizza, åt maltesers och hyrde film som jag somnade mitt i men det gjorde inget. 
Söndagmorgon jobbade jag. När jag kom hem tog pappa in mig i garaget och berättade att han packat och skulle åka efter min systers fotbollsmatch. Jag och Robert möblerade om på mitt rum och på kvällen åt vi tacos. 
Idag har jag gått i skolan i 40 minuter, åkt hem, lagat lunch, kollat på Toy Story och spontantränat en halvtimme. 

HEJ!

Kategori: Allmänt

Nu ska jag berätta en sak. 
 
Jag är innerst inne en himla livsnjutare. Min favoritsyssla i nian var att titta på Hannah Montana och dricka oboy efter skolan. Sedan drogs jag ner mer och mer men nu är jag nästan tillbaka där jag var förut. Ett plus i kanten är att det börjar bli höst. Och Tillberga är faktiskt ganska mysigt att gå promenader/springa i. Ute i landsbygden. Och jag kämpar för att bli av med all stress och bara kunna ta vara på så mycket jag bara kan. 
 
Jag tycker mycket om det här:
 
  • Varma bad
  • Att få brev
  • Lyssna på regn
  • Att konversera om någonting jag är intresserad av. (dvs helst inte politik och skolkurser)
  • Gå på promenader (helst med någon)
  • Sitta på min altan med iskaffe, en bok och bär med kokos
  • Dricka te
  • Kolla på stjärnor
  • Måla i målarböcker (jag ÄR faktiskt ganska mycket barn fortfarande.)
  • Dagdrömma
  • Min hälsa
  • Mitt hus (desvärre inte staden, men det ska jag inte fokusera på)
  • Blommor
  • Jag är inte perfektionist
 
Nu vet ni det. Vad jag behöver förbättra är att ställa högre krav på mig själv i skolan (inte satsa på max ett D) och skaffa lite drömmar.